Toyohari - Acupuncturist

Title
Ga naar de inhoud

Toyohari

Toyohari is een andere stijlvorm binnen de Japanse acupunctuur die ik praktiseer.
Toyohari is een vorm van keiraku Chiryo (meridiaantherapie)

Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn heel specifieke technieken ontwikkeld. De naalden gaan bij toyohari niet door de huid heen en blijven niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.  

De essentie van Toyohari of meridiaan therapie is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezond te blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor de anderen.
Een klacht komt vaak niet alleen. Er zijn zes Yin en zes Yang meridianen die onderling een sterke relatie hebben. De 12 meridianen zijn onderverdeeld in de vijf fasen, Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De Toyohari-acupunctuur bekijkt systematisch alle fasen en Yin- Yang relaties om de meridianen weer te balanceren

De Oosterse Geneeskunde heeft een heel eigen systeem van diagnose. Een belangrijk onderdeel van de diagnose is het klachtenbeeld van de patiënt. Doordat bij elke meridiaan vaste klachtenpatronen horen kunnen zij gerelateerd worden aan het meridianenstelsel.

Minsten zo belangrijk is het "hara" of buikonderzoek.
De buik wordt verdeeld in zones, welke weer in verbinding staan met de verschillende meridianen. Aan de conditie van de huid kan de acupuncturist voelen of meridianen vol/leeg dan wel gestagneerd zijn.

Vervolgens wordt de polsdiagnose gesteld: de veranderingen in de toestand van de meridianen worden weerspiegeld in de pols(slag). Tijdens de behandeling wordt uw pols regelmatig gevoeld om het verloop van de behandeling te monitoren.

De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen van buik, pols en meridianen zal leiden tot de uiteindelijke diagnose.

Voor meer informatie betreffende toyohari kunt u terecht op de www.toyohari.nl

Zie ook:
© Dennis Niessink - 2024
Terug naar de inhoud